Kobus Personeel & Organisatie
Kobus Personeel & Organisatie

MBO NIVEAU 2 LOGISTIEK MEDEWERKER (BBL)

Werken in de logistiek is afwisselend en brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Veel logistiek medewerkers hebben de kneepjes van het vak voornamelijk in de praktijk opgedaan. Daarom bieden wij deze mensen de kans om binnen een jaar een officieel MBO-diploma te behalen voor Logistiek Medewerker.

Inhoud van de opleiding:
De opleiding bestaat uit een wekelijkse lesmiddag én een wekelijkse online avondklas, dit gedurende 1 jaar. Om het geleerde in de praktijk toe te kunnen passen ga je aan de slag met praktijkopdrachten.

Gedurende de opleidingen komen er verschillende onderwerpen aan bod , zoals: logistieke systemen, opslagmethodes en condities, kwaliteitseisen en derving, routing en magazijn lay out, orderverzameling en documenten en het bedienen van transportmiddelen.

Naast deze onderwerpen wordt er ook aandacht besteed aan klantgericht handelen, samenwerken, proactief handelen, analyseren, rapporteren, kwaliteitsgericht handelen en formuleren.

Het werk wordt dus gecombineerd met de opleiding (BBL). Kortom een maximale koppeling met de praktijk en binnen één jaar een officieel MBO-diploma op zak.