Kobus Personeel & Organisatie
Kobus Personeel & Organisatie

MBO NIVEAU 3 LOGISTIEK TEAMLEIDER (BBL)

Leidinggeven in de logistiek brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Het dagelijkse werk vraagt om creativiteit, flexibiliteit en efficiëntie. Dit alles ingezet op een klantgerichte wijze.

Veel leidinggevende in de logistiek hebben de ervaring opgedaan in de praktijk en beschikking niet over officiële diploma’s. De opleiding Logistiek Teamleider biedt dan dé mogelijkheid om deze papieren te gaan behalen en te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast sluit de opleiding perfect aan op kandidaten die de ambitie hebben door te groeien naar een leidinggevende functie.

Inhoud van de opleiding
In 15 maanden zal je wekelijks één dagdeel fysieke les krijgen en zullen er avonden gepland worden voor onlinelessen.

Gedurende deze periode zal je kennis opdoen van de rol en verantwoordelijkheden als leidinggevende, leiderschapsstijlen, plannen, organiseren en wettelijke procedures. Uiteraard is het als leidinggevende ook belangrijk dat je weet om te gaan met conflicten, gesprekstechnieken, motiveren van personeel en kennis van de arbo- en veiligheidsvoorschriften. Dit alles is slechts een greep uit de cursusonderwerpen.

Tijdens de opleiding wordt de positie van logistiek en distributie binnen de totale keten behandeld. Je doet nadere kennis op van verschillende processen binnen de logistiek. Het uitgangspunt hierbij is dat deze opleiding vooral gericht is op dingen die je nog niet beheerst of kent.